Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Доц. Наталия Киселова влиза в листите на БСП

Политика

Доц. Наталия Киселова влиза в листите на БСП

Доц. Наталия Киселова влиза в листите на БСП - Tribune.bg
Снимка:

Доц. Наталия Киселова ще е кандидат за депутат от БСП - Обединена левица от гражданската квота, обяви председателят на ПГ на социалистите Борислав Гуцанов пред БНТ. 

Тя е дала съгласие да бъде включена в софийските листи на левите, каза още Гуцанов. Киселова е конституционалист, преподавател по конституционно право в Софийския университет.

Гуцанов допълни, че Изпълнителното бюро на БСП ще доподрежда листите с представители на коалиционните партньори и гражданската квота, след като е получило подкрепа от Националния съвет.

Вчера пленумът одобри и обяви водачите на листи, като сред тях не са Сергей Станишев и Калоян Паргов.

Гуцанов благодари на лидерите на политическите партии в новото ляво обединение - Мая Манолова, Татяна Дончева, Румен Петков, президентът Георги Първанов, Костадин Паскалев, Александър Томов:

„Всички те направиха крачка встрани и дадоха свои млади лица за листите. А това са опитни парламентаристи, опитни политици. Фактът, че всеки един от нас - и те, и ние, сме осъзнали, че вече сме заедно, изпили сме горчивата чаша на това разделение, говори вече, че сме извървели един път. Разбира се, и разделите, и обединението са тежки процеси, дълги процеси. Това не може да стане за една седмица, за един ден. Огромни благодарности към всичките тези лидери, защото това даде възможност да станем ние. И това е най-важното.“

Борислав Гуцанов е убеден, че няма как БСП - Обединена левица да няма по-висок резултат на предстоящите избори.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети